Geroosterde pompoen met pompoenpitten, granaatappelpitjes en platte kaas (FODMAP-arm)

9 okt 2024 | FODMAP-arme recepten

Ik heb een pompoen-recept voor jullie: geroosterde pompoen met pompoenpitten, granaatappelpitjes en platte kaas. Het is een heerlijk herfstig receptje dat perfect is om als bijgerecht bij een maaltijd te serveren, als extraatje bij je boterhammen of toevoeging aan je salade.

Geroosterde pompoen met pompoenpitten, granaatappelpitjes en platte kaas gezond bijgerecht

Krijg je het al benauwd als je er aan denkt zo’n pompoen te moeten snijden? Dat is niet nodig, want ik deel meteen een kitchen hack om een pompoen te snijden. De kunst zit hem in het voorroosteren van de pompoen! Door een pompoen eerst 15 min in een oven op 220°C te steken, kan je de pompoen nadien, nadat die afgekoeld is, gemakkelijk in stukken snijden.

Ingrediënten (meerdere porties)

– 1 pompoen
– 1 kl olijfolie
– 50g granaatappelpitjes
– 1 el pompoenpitten
– 60g platte kaas (alternatief: zachte geitenkaas of feta)

Ingrediënten (meerdere porties)

Low FODMAP portie: max. 75g pompoen + 40g platte kaas per portie

Bereiding

Voorbereiding:
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Was de pompoen en droog af. Steek deze 15 minuten in de oven.
3. Haal de pompoen uit de oven en laat afkoelen.

Bereiding:
4. Zet de oven af in de tussentijd of verlaag de temperatuur naar 200°C.
5. Schil de pompoen en snij in partjes.
6. Spreidt de pompoenpartjes uit op een bakplaat. Bestrijk met een beetje olijfolie.
7. Laat de pomoenpartjes zo’n 25 bakken in de oven.
8. Leg de pompoenpartjes op een bord/schaal. Strooi er wat pompoenpitten en granaatappeltjes over. Werk af met kleine beetjes platte kaas.

Geroosterde pompoen met pompoenpitten, granaatappelpitjes en platte kaas gezond bijgerecht

Ga jij deze geroosterde pompoen met pompoenpitten, granaatappelpitjes en platte kaas eens uitproberen?

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *