Als je na een lange werkdag thuis komt, wil je geen uren meer spenderen in de keuken. Om deze couscous met paprika, feta en pikante kip te maken, heb je slechts 20 minuten nodig.
Wijk voor je warme maaltijden eens af van de klassieke maaltijden met aardappelen, groenten en vlees. Zo leer je nieuwe dingen kennen, zoals couscous, wat voor meer variatie in je voeding zorgt.
Heb je eens geen zin om aardappelen te schillen… Dan zit je goed met couscous. Het is niet alleen lekker, het is ook snel klaar en je hebt er geen werk aan.
Ingrediënten (1 persoon)
– 40 à 50 g ongekookte low FODMAP couscous (mais of boekweit couscous)
– 1 rode paprika (vers of diepvries paprika reepjes)
– 150 g kipfilet
– 25 g feta
– 1 kl sambal
– olijfolie
– 1/4e kippenbouillonblokje
Bereiding
1. Snij de paprika in reepjes. Stoof aan in olijfolie.
2. Snij de kipfilet in blokjes.
3. Meng 1 kl olijfolie en 1 kl sambal. Roer dit onder de kippenblokjes.
4. Laat 75ml water koken. Voeg hier bouillon aan toe.
5. Wanneer de paprika beetgaar is, bak je de kippenblokjes mee.
6. Wanneer de kip bijna gaar is, voeg je de couscous toe aan het water. Roer na 3 minuten door de couscous. (De couscous heeft normaal al het water opgeslorpt, indien niet, giet het overtollige vocht af.)
7. Meng de kippenblokjes en paprikareepjes onder de couscous.
8. Verkruimel wat feta en meng die er ook onder.
Meal prep tip: Je kan van de couscous, gestoofde paprika en/of kippenblokjes ook een grotere portie bereiden en er de volgende dag een heerlijke salade mee maken. Voeg de dag nadien extra groentjes en eventueel nog een beetje dressing toe en klaar.
0 reacties