Volg:

Volkoren wrap met hummus en gestoofde Mediteranne groenten

Als iemand mij vraagt achter leuke lunchideeën zal ik zeker een gevulde wrap vermelden. Een wrap is namelijk een ideale optie om je brood mee af te wisselen. Je vult een wrap met smeerbaar beleg en voegt nog wat smaakmakers toe. Het is gemakkelijk in de brooddoos te steken. Als je thuis bent, kan je het ook even tussen de grill steken.

Mijn favoriete combinatie is een volkoren wrap met hummus en gestoofde Mediteranne groenten. Aubergine, courgette en paprika gaan heel goed samen met hummus. Heerlijk!

Ingrediënten (voor 1 persoon):
– 2 volkoren wraps

– 1 blikje kikkererwten
– 1 tl tahini
– 2 el olijfolie
– 1/2 citroen
– 50 ml water

– 1/4 aubergine
– 1/4 courgette
– 1/2 paprika
– grofgemalen zwarte peper
– 2 el olijfolie

Bereiding:
1. Snij de groenten in stukken. Stoof op een laag vuur in voldoende olijfolie. Kruidt bij met wat peper.
2. Ondertussen maak je de hummus klaar. Laat de kikkererwten uit blik even uitlekken. Doe in een blender en voeg er tahini, olijfolie, citroensap en zout aan toe. Blendt tot een smeuïge massa.
3. Besmeer de wrap met een dikke laag hummus. Doe wat groentjes in het midden en rol dicht.
4. Optioneel: steek de volkoren wrap met hummus en Mediteranne groenten tussen de gril.

Je zal nog over hebben van de hummus, dus je kan er de dag nadien nog van genieten.

Smakelijk!

Deel op social media
Volgende recept

Geen reacties

Schrijf een reactie