Volg:

Vermagering – losse consultaties na (praktijk/online)

Oude gewoontes afleren en nieuwe gewoontes creëren, gebeurt niet op enkele weken tijd. Hierdoor werk ik bijna altijd met een traject. Na het volgen van een traject zijn losse consultaties wel mogelijk.

Losse consultaties zijn enkel voor als je doorverwezen bent door je huisarts voor een medische problematiek én een verwijsbrief hebt.

Losse consultaties

Eerste consultatie (1u) – €75

De eerste consultatie (intake gesprek) is een kennismakingsgesprek zodat we elkaar beter leren kennen: jouw doel, je motivatie, je voedingspatroon, je eet- en beweeggewoonten, mijn manier van werken,…
Op het einde van de afspraak geef ik je al enkele tips of minstens één werkpunt mee. Kom je op doorverwijzing, dan krijg je mogelijks ook al gericht advies.

Tweede consultatie (1u) – €75

De invulling van de tweede consultatie hangt af van jouw situatie. Heb je vooral nood aan voedingsadvies, dan bespreken we een plan van aanpak. Heb je nood aan dieetrichtlijnen, in het kader van een medische problematiek, zal dit aan bod komen.

Korte opvolgconsultatie (20 à 30 min) – €37,5

In de opvolgconsultaties evalueer ik je vooruitgang. Dit doe ik door middel van een eetdagboekje, oefeningen die je meekrijgt, beantwoorden van vragen, bespreken van valkuilen,…

De duur van de opvolgconsultatie hangt af van je persoonlijke situatie en noden. We zullen samen bespreken of korte of lange opvolgconsultaties de beste keuze zijn voor jou.

Lange opvolgconsultatie (1u) – €75

Tijdens de eerste twee consultaties heb je al heel wat informatie meegekregen. In de opvolgconsultaties evalueer ik je vooruitgang. Dit doe ik door middel van een eetdagboekje, oefeningen die je meekrijgt, beantwoorden van vragen, bespreken van valkuilen,…

Ligt het probleem eerder bij snoepen of emo-eten, dan gaan we via opdrachten dieper in op de mechanismen daarachter om je inzicht te geven in je eetgedrag en manieren om hier mee om te gaan.

De duur van de opvolgconsultatie hangt af van je persoonlijke situatie en noden. We zullen samen bespreken of korte of lange opvolgconsultaties de beste keuze zijn voor jou.

Heropstart consultatie (1u) – €75

Dit is voor wanneer je al eens, langer dan een jaar geleden, bent langsgeweest voor voedings- of dieetadvies.


Bij losse consultaties werk ik met een systeem van voorafbetaling: op het einde van je afspraak betaal je telkens de volgende afspraak. Op je eerste afspraak zal je dus eenmalig twee afspraken betalen. Vervolgens betaal je voor iedere volgende afspraak. Wens je de begeleiding op een bepaald moment te stoppen, betaal je de laatste afspraak niets meer (die afspraak werd al op voorhand betaald).

Een gemaakte en betaalde afspraak is bindend en wordt niet terugbetaald. De voorafbetaling blijft één jaar geldig.

Een afspraak mag verzet worden, indien dit minstens 24u op voorhand wordt doorgegeven. Een afspraak kan slechts 1x verzet worden.
No shows en afspraken die laattijdig (<24u op voorhand) verzet worden, zullen aangerekend worden.


Via jouw mutualiteit kan je een gedeelte van de consultaties terugbetaald krijgen. Klik hier voor meer informatie.