Volg:

Laag FODMAP dieet (praktijk/online)

Last van het prikkelbare darmsyndroom of spastische darmen? Dan herken je vast één of meerdere van deze klachten: wisselend stoelgangspatroon (diarree/platte stoelgang – constipatie), frequente stoelgang, krampen, opgeblazen gevoel, opgezette buik, gerommel in de darmen, winderigheid,… Allemaal symptomen die duiden op een verteringsprobleem.

Je moet niet met die buikklachten blijven rondlopen! Vaak kan je volledig of grotendeels van die vervelende buikklachten af geraken. Dat door een onderzoeksdieet (laag FODMAP dieet of een eliminatiedieet aangepast aan jouw (kruis)allergieën en/of intoleranties) om te weten te komen welke voedingsmiddelen bij jou last veroorzaken.

Het traject duurt 4 maanden en bestaat uit 5 fases: in kaart brengen van je eetpatroon en (eventuele maag- en) darmklachten, eliminatiefase, herintroductiefase, stabilisatiefase en optimalisatie van je darmgezondheid. Je zal bepaalde voedingsgroepen tijdelijk schrappen, om nadien te testen of ze bij jou klachten geven.
Als FODMAP-gespecialiseerde diëtiste bekijk ik of het voor jou nodig is om het laag FODMAP dieet volledig of gedeeltelijk op te starten.

Ik ben een expert op vlak van prikkelbare darmen én het laag FODMAP dieet. Ik begeleid je doorheen heel het traject. Ik maak het je zo gemakkelijk mogelijk met handige overzichten, weekmenu’s, receptenbundels, een boodschappenlijst,… zodat je zelf niets meer moet uitzoeken en meteen aan de slag kan. Je kan tijdens het traject altijd met vragen of twijfels bij mij terecht.

Resultaat: een rustige(re) buik

Laag FODMAP dieet

Duur: 4 maanden (7 sessies)

Resultaat:
– rustige(re) buik
– geen of minder vaak een opgeblazen gevoel, opgezette buik en/of
krampen
– betere stoelgang
– inzicht in welke voedingsmiddelen last geven

€500


Dit traject komt in aanmerking voor een gedeeltelijke terugbetaling via je mutualiteit. Klik hier voor meer informatie.


….