Volg:

Kersenijs (kersen nana icecream)

Met bananen maak je heerlijk ijs! Je hebt nana icecream waarschijnlijk al zien passeren op verschillende healthy foodblogs. Mijn favoriet van de moment is kersenijs. Met de kersen in seizoen is dit een toppertje!

Dus heb je zin in een ijsje? Dan kan je zelf deze goed-voor-de-lijn variant maken. Deze kersen nana icecream heeft dezelfde smeuïge textuur als ijs. Je zou bijna vergeten dat het gezond is!

Ingrediënten:
– 1 rijpe banaan
– 10 ontpitte kersen (vers of diepvries)

Bereiding:
1. Snij een rijpe banaan in stukjes. Doe de stukjes banaan in een diepvrieszakje en steek minstens 1 uur in de diepvries.
2. Indien je verse kersen gebruikt, ontpit je deze en steek je ze ook even in de diepvries.
3. Haal de banaan en kersen uit de diepvries, laat zo’n 2 minuten ontdooien en mix. Je kan hiervoor een staafmixer of blender gebruiken.

Tip: Als het kersenijs toch te lopend is, steek je het opnieuw 30 minuten (niet langer!) in de diepvries.

Laat het kersenijs smaken!

Deel op social media
Vorige recept Volgende recept

Geen reacties

Schrijf een reactie