Volg:

Intoleranties (praktijk/online)

Bij een intolerantie reageert je lichaam op bepaalde voedingsmiddelen of ingrediënten. Wat er net bij jou last geeft, kom je te weten via een eliminatiedieet (= onderzoeksdieet). Hierbij onderzoeken we wat jouw persoonlijke triggers zijn zodat je die voedingsmiddelen kan vermijden en zo geen klachten meer hebt.

Je kan al een vastgestelde intolerantie hebben zoals lactose- of glutenintolerantie. Of je hebt continu of regelmatig last van je maag en/of darmen en wil van die klachten af.

Tijdens de intake bespreken we je huidige voedingspatroon, klachten en heel wat andere factoren. Op basis van die informatie starten we een eliminatiedieet op voor 2 à 4 weken. Nadien volgen we op hoe het met je klachten gaat.

Vastgestelde intolerantie

Inhoud:
– intake 1u
– uitleg dieet 1u
– 1 opvolgconsult van 30 min

Inbegrepen:
– dieetlijst
– productenlijst
– receptenbundel

Geschikt voor:
– fructose-intolerantie
– histamine-intolerantie
– lactose-intolerantie
– …

€150

Ter info: Er zijn mogelijks extra consultaties nodig.

Vermoeden van intolerantie

Inhoud:
– intake 1u
– uitleg eliminatiedieet 1u
– 2 opvolgconsultaties van 30 min

Inbegrepen:
– dieetlijst
– productenlijst
– receptenbundel

Geschikt voor:
– Je hebt maag- en/of darmklachten.€180

Ter info: Er zijn mogelijks extra consultaties nodig.


Deze korte trajecten komen in aanmerking voor een gedeeltelijke terugbetaling via je mutualiteit. Klik hier voor meer informatie.


Ik werk hier met korte trajecten omdat het heel belangrijk is dat een eliminatiedieet correct opgestart én afgerond wordt. Het is een onderzoeksdieet, wat wil zeggen dat het geen blijvend voedingsadvies is. Als je in die fase van elimineren zou blijven, loop je het risico op tekorten met ernstige gezondheidsproblemen als gevolg. Het is niet verantwoord om een eliminatiedieet op te starten en dan op eigen houtje verder te gaan of de consultaties abrupt stop te zetten.

Er is hiervoor minstens 1 opvolgconsultatie nodig. Als er extra begeleiding nodig is, kan dit via losse consultaties verder verlopen.