Granola (FODMAP arm)

8 jan 2023 | FODMAP-arme recepten

’s Morgens eet ik bijna dagelijks granola, liefst met wat yoghurt en fruit.

Granola is eenvoudig te maken en je kan zelf je ingrediënten uitkiezen. De basis is havermout. Je gebruikt voor granola best havervlokken (de volledige vlok). Dat kan je aanvullen met noten, zaden, pitten en eventueel gedroogd fruit. Je kan de granola ook zoeter maken met ahornsiroop of kaneel of net pittiger met andere kruiden.

Dit recept geeft een basis granola, maar pas gerust aan naar eigen wensen.

Ingrediënten

– 150 g havervlokken
– 40 g amandelschaafsel
– 50 g hazelnoten
– 2 tl kaneel
– 2 el ahornsiroop

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Doe havervlokken, amandelschaafsel, hazelnoten en kaneel in een kom en meng.
3. Voeg de ahoornsiroop toe en meng.
4. Neem een ovenschotel en leg er bakpapier op. Spreidt de granola uit over het bakpapier.
5. Bak de granola in de oven gedurende 10 minuten tot die goudbruin en krokant is.
6. Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.

Zelfgemaakte granola is enkele maanden houdbaar als je het in een goed afgesloten potje bewaart.

low FODMAP granola recept

Maak jij zelf ook je eigen granola? Welke ingrediënten moeten er zeker in jouw granola zitten?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *