Volg:

Een gezonde ochtendroutine maakt jouw dag!

Goed begonnen is half gewonnen. Dat geldt ook voor je dagelijkse gewoontes. Open je meteen na het wakker worden je social media of neem je de tijd om even bewust stil te staan bij de komende dag? Trek je als eerste to do van de dag een blikje cola open of kies je voor een flesje water? Deze beslissingen zetten de toon de voor de rest van de dag. Hoe je ervoor zorgt dat die positief is, lees je in dit artikel.

Gezond ontbijt
Je hebt het gezegde ‘ontbijten als een koning’ waarschijnlijk al eens gehoord. Klopt dit wel? Dat hangt er natuurlijk van af welke koning je precies bedoelt.
De regel om de dag te beginnen zoals je die wilt eindigen, geldt ook hier. Kies dus voor een powerontbijt als spetterende start. Met een gezond en vullend ontbijt zorg je niet enkel voor nieuwe energie en een gebooste spijsvertering, maar voorkom je ook dat welbekende voormiddagdipje.
Ga voor een mix van koolhydraten, eiwitten en vetten voor de perfect balans om je dag mee te beginnen.

Mindfulness
Wanneer je start met een bewustwording van je gedachten, begin je meteen goed. In plaats van meteen te beginnen met je hectische routine of erger nog,met een scrollsessie op je GSM, kies eens voor rust.
Zoek een plekje op waar je niet gestoord wordt en onthoud dat elk begin moeilijk is. Wanneer het niet meteen lukt om je gedachten te observeren, en niet te beoordelen, wees dan geduldig met jezelf. Rome is ook niet op één dag gebouwd.

Yoga
Die bewustwording kan meteen verdergezet worden met yoga. Waar mindfulness zich focust op je geest, gaat yoga aan de slag met je lichaam.
Ik weet wat je nu denkt: “Moet ik ’s morgens al aan de slag met die moeilijke poses?”
Nee, hoor. Je kan heel rustig beginnen. Start met een korte yogasessie om wakker te worden. Nog beter, je kan het gewoon in je pyjama doen.

Journaling
Beëindig je ochtendroutine met een braindump. Schrijf je gedachten, emoties en affirmaties neer zodat ze niet langer in je hoofd ronddwalen. Dat geeft zoveel meer rust, beloofd.

Tips
Ik geef je nog graag wat extra tips mee voor een succesvolle start van jouw dag.

  1. Weet je ‘waarom’. Ga op zoek naar jouw reden om je dag goed te starten.
  2. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk. Voorbereiding is key.
  3. Oefenen en herhalen. Alleen zo word je een echte morning person.
  4. Wees geduldig met jezelf.

Wil je meteen zelf aan de slag met een versterkende ochtendroutine, dan help ik jou met het voedingsluik. Neem hier een kijkje en begin vandaag nog aan een nieuwe start van je dag én de rest van je leven.

Deel op social media
Vorige recept

Geen reacties

Schrijf een reactie