Volg:
FODMAP, FODMAP-arme recepten

Taco’s met paprika, oesterzwammen, spinazie en bacon reepjes (FODMAP-arm)

FODMAP-arme taco’s zijn even lekker als gewone! Dat bewijs ik je met deze taco’s gevuld met paprika, oesterzwammen, spinazie en bacon reepjes.

De taco’s zijn maïstortilla’s, ook wel gezien als de originele Mexicaanse tortilla’s. Omdat ze gemaakt zijn van maïsmeel zijn ze dus glutenvrij en ook FODMAP-proof. Het is handig om een pakje maïstortilla’s in huis te hebben. Je moet dan enkel nog de vulling voor de taco’s maken. Ik serveer het liefst een smaakvolle avocado dressing bij deze taco’s gevuld met rode paprika, oesterzwammen, spinazie en bacon reepjes.

Ingrediënten:
– 2 Consenza maïs tortilla’s
– 1/2 rode paprika
– 50 g oesterzwammen
– 2 handjes spinazie
– 50 g gerookte bacon reepjes
– olijfolie
– 1/8 avocado (let op: dit is de maximale toegelaten portie, 1/8 = 20 g)
– 1 à 2 tl lactosevrije yoghurt

Bereiding:
1. Blendt de avocado en lactosevrije yoghurt tot een glad geheel.
2. Snij de paprika en oesterzwammen in kleine stukjes.
3. Doe wat olijfolie in een wokpan en wok hierin de groenten. Wanneer de groenten bijna (beet)gaar zijn, voeg je de spinazie en de bacon reepjes toe.
4. Ondertussen laat je een antikleefpan warmen. Bevochtig de tortilla’s met wat water en bak even langs beide kanten.
5. Vul de tortilla’s met de vulling. Serveer de avocado dressing ernaast.

Geniet van deze FODMAP-arme taco’s met paprika, oesterzwammen, spinazie en bacon reepjes!

Deel op social media
Vorige recept Volgende recept

Geen reacties

Schrijf een reactie