Volg:

Allergieën (praktijk/online)

Bij een voedselallergie schiet je immuunsysteem, je afweersysteem, in actie. Er komt een ongewone reactie op een onschadelijk voedingsbestanddeel. Het immuunsysteem ziet dat voedingsbestanddeel als een indringer. Deze indringer wordt een allergeen genoemd.

De 14 meest voorkomende allergenen in voedingsmiddelen zijn: ei, lupine, melk, mosterd, noten, pinda, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren. Deze allergenen staan verplicht vermeld in de ingrediëntenlijst (duidelijk zichtbaar in vetgedrukt of drukletters).

Om een allergische reactie te voorkomen, is het nodig om het allergeen dat de reactie uitlokt te vermijden. Hoe strikt dit nodig is, is afhankelijk van de hoeveelheid van het allergeen verdragen wordt.

Tijdens de intake bespreken we je huidige voedingspatroon, klachten en heel wat andere factoren. Op basis van die informatie starten we een strikt eliminatiedieet op. Nadien volg ik op hoe het met je klachten gaat. Zo’n evaluatie is belangrijk zodat je enkel de voedingsmiddelen blijft elimineren die klachten geven.

Vastgestelde allergie

Inhoud:
– intake 1u
– uitleg dieet 1u
– 1 opvolgconsult van 30 min

Inbegrepen:
– dieetlijst
– productenlijst
– receptenbundel

Geschikt voor:
– coeliakie (glutenintolerantie)
– koemelk allergie
– tarwe allergie
– …

€150

Ter info: Er zijn mogelijks extra consultaties nodig.


Dit korte traject komt in aanmerking voor een gedeeltelijke terugbetaling via je mutualiteit. Klik hier voor meer informatie.


Ik werk hier met een kort traject omdat het heel belangrijk is dat een strikt eliminatiedieet correct opgestart én ge(her)ëvalueerd wordt.

Er is hiervoor minstens 1 opvolgconsultatie nodig. Als er extra begeleiding nodig is, kan dit via losse consultaties verder verlopen.